Kedves szülőtársak!

Tudom, milyen nehéz és fontos dolog, a megfelelő óvoda kiválasztása. Remélem, segíteni tudok a tapasztalataim megosztásával, hogy jó döntést hozzanak.
Kisfiam három éve jár a Montesssori óvodába, amivel nagyon elégedettek vagyunk. Már a beszoktatás is zökkenőmentes volt, és a kisfiam azóta is minden nap örömmel megy óvodába.
Nagyon fontosnak tartom, hogy az óvodai terem tágas, napos és tele van csodálatos, természetes anyagból készült Montessori-játékokkal, amelyek a gyerek minden érzékét és képességét fejlesztik. A kisfiam a jól fejlett szabadság és mozgásigényét is ki tudja élni a hatalmas, ősfás, fajátékokkal felszerelt óvodaudvarban.
Az óvónők nem gyermekfelügyelők, hanem játszótársak, akik segítik a gyerekeket abban, hogy játékos formában megismerjék a világot és saját magukat el tudják helyezni benne. A játékokon keresztül könnyedén tesznek szert hatalmas praktikus tudásanyagra.
Az óvónők nagyon emberségesek mindenféle probléma megoldásában. Bármikor készségesen beszélgetnek a gyerekek viselkedéséről, fejlődéséről, foylamatosan értékelik azt, és tanácsokkal látják el a szülőket, ha igénylik. Külön köszönettel tartozom azért a segítségért és együttműködésért, amit a tejallergiás kisfiam élelmezésében nyújtottak nekem az évek során.
Aki szeretné, hogy a gyermeke egyéniségét maximálisan tiszteletben tartsák, képességeit játékosan fejlesszék és boldog, felszabadult óvodás évei legyenek, annak tiszta szívből ajánlom a mi ovinkat.

Mizséry Miklós anyukája, Cintia
2011. szeptember.

 

Kedves szülők!

A Montessori-módszerel 6 évvel ezelőtt találkoztam először. Akkor külföldön éltünk és legidősebb lányomnak kerestünk óvodát. Vele együtt ismerkedtünk meg a Montessori pedagógiával és azokkal az eszközökkel, amelyekkel a gyerekek szabad választásuk szerint dolgoznak. Az eszközök témák szerint vannak csoportosítva, és olyan magasságban vannak elhelyezve, hogy a gyerekek saját maguk elő tudják venni. Életkoruk és érdeklődésük szerint választhatnak a mindennapi élet, az érzékek, a nyelvi és a matematikai témák közül.
A budai Montessori óvoda nagyon jól fel van szerelve Montessori-eszközökkel és az óvónők sok szeretettel, türelemmel és következetességgel kísérik a gyermekeket a saját fejlődésük útján. Az óvodában továbbá még korai angol nyelvoktatás is folyik, és minden évben az évszaknak megfelelő programokat szerveznek az óvódásoknak. Az óvodában azonban nem csak a szellemi fejlődésre fektetnek nagy hangsúlyt, hanem a gyerekek mozgásigényét is szem előtt tartják. Hetetnte tornaórán vesznek részt és az óvoda háta mögött található játszótéren is kiszaladgálhatják magukat.
Most a harmadik, legkisebb lányunk jár a Montessori óvodába. Amennyiben lenne még több gyermekünk, újra és újra ezt az óvodát választanánk.

S. Mónika
2011. szeptember

 

Kedves szülők!

Azért választottuk a Montessori ovit, mert esélyt ad a gyermekeimnek arra, hogy „kifejlődjön” az agya. Arra gondolok, hogy azok a játékok, amelyekkel játszanak, a matematika, a földrajz stb. alapjaira tanít meg, miközben alkalom nyílik arra, hogy rávilágítson, tanulni jó, mert az egy játék!
A köridőt - amikor gyertyát visznek körbe a gyerekek, majd átadják valakinek - mindig megkönnyeztem, akármikor láttam, mert lenyűgöző volt az az önfegyelem, méltóság és szeretet, ami ilyenkor a gyerekarcokon megfigyelhető.
Szeretem benne az óvónéniket is, mert odafigyelnek a gyerekekre és elfogadják, hogy minden ember MÁS!
Lehetőség nyílik egyedül elmélyülni egy-egy játékban, vagy csoportosan játszani. Rossz idő pedig nincs, csak nem megfelelő öltözet - mindig kimennek a levegőre. És ami még fontos: a gyümölcsevés naponta.
Mindent szeretek itt, az az igazság, a közeget, a játékokat, az embereket, az életmódot, a felfogást.
Molnár Notti, szülő

 

Mint szülő, azért szerettem a Montessori Ovit, mert a gyermekek személyiségüket figyelembevevő foglalkozásokon vehettek részt, minden gyermeket egyénileg, egyéniségként kezeltek. A foglalkozások természetes tudásvágyuknak megfelelőek, sokrétűek voltak. Minden nap elolvashattam a faliújságon, hogy gyermekem aznap milyen feladatokkal, játékokkal foglalkozott, ezzel fejlődéséről is alaposabb képet kaphattam. Megnyugtató volt, hogy a Montessori ovi gondolkodásmódja sokban hasonlított a családéhoz, például a gyerekek mindennap mozognak a levegőn, még a borongós, szürke novemberi napokon is. Az óvónők segítőkészek és kezdeményezőek, kérésemet mindig figyelembe vették. Nyugodt voltam, amikor a Montessori Oviba jártunk.
Farkas Ágnes, szülő
2011. július


Villő és mi azért szerettük ezt az óvodát, mert családias hangulatban, egymásra odafigyelve töltött sok-sok időt. A Montessori eszközökön keresztül játszva tanult, miközben le is tudta ellenőrizni a munkáját, igy nagy önállóságra tett szert. Nagyon szeretett kézműveskedni, rajzolni, mert hagyták szárnyalni a fantáziáját.
Nagy Emese, szülő

 

Csendes, családias ovi, ahol a gyerekek vidáman tanulják meg az alapvető szabályokat, játszva fejleszthetik képességeiket, ezzel megteremtve az iskolai tanulás, viselkedés alapjait. Ebben két kedves, türelmes, szakmailag felkészült, nagyon kreatív pedagógus segít a gyerekeknek. Az én kisfiam minden reggel örömmel megy az óvodába, számára minden nap egy új kaland.
B. Szücs Dóra
2011. aug.